Djevojčica se ‚‚našalila‚‚ na tviteru, zaprijećeno joj sa FBI
Ilustracija

Htjela da postane slavna

Djevojčica se ‚‚našalila‚‚ na tviteru, zaprijećeno joj sa FBI

Holandska tinejdžerka htjela je da se našali i dobila lekciju koju će pamtiti dok je živa.

Twitterašica @QueenDemetriax_ u nedjelju ujutru odlučila je da napravi neslanu šalu, koja će je možda koštati slobode!

"Zdravo, ja sam Ibrahim iz Afganistana, dio sam Al Quaide i prvog juna ću uraditi nešto stvarno veliko. Ćao", twittnula je Sara američkoj vazduhoplovnoj kompaniji "American Airlines".

Za nekoliko sekundi dobila je odgovor koji je prepao.

"Sara, ovakve prijetnje shvatamo vrlo ozbiljno, tvoja IP adresa i podaci proslijeđeni su FBI-u", odgovorila je odmah kompanija.

"Stanite, šta želite od mene", prepala se sada Sara koja je tvrdila da je ona samo djevojčica od 14 godina koja živi u Holandiji.

"Nemojte molim vas, šalila sam se", prvo je napisala, a onda je dodala "sada se plašim", samo da bi probala sve da svali na prijateljicu.

"To je uradila moja prijateljica, ne ja! Uzmite njenu IP adresu", probala je da se izvuče djevojčica, ali joj kompanija više nije odgovarala.

Djevojčica je napisala na kraju da joj je žao zbog šale.

"Oduvijek sam htjela da budem slavna, ali slavna kao Demi Lovato, a ne Osama Bin Laden", twittnula je Sara čiji je twitt privukao toliko pažnje da je preko noći dobila 30.000 pratilaca!

Inače, djevojčica je rekla da je "blokirala FBI za svaki slučaj"?!

Kompanija je izbrisala njen twitt jer su bombardovani notifikacijama, a nije jasno da li je FBI na kraju uopšte pozvan. Sara je, doduše, vjerovatno naučila lekciju.

 

(24 sata)