Upozorenje: Nemojte kupovati ovaj laptop
VAIO Fit 11A

Kompanija Sony

Upozorenje: Nemojte kupovati ovaj laptop

Neobično upozorenje kompanije Sony trebalo bi shvatiti ozbiljno!

Kompanija Sony je prema pisanju The Verge i Wall Street Journal internet portala u procesu obavještavanja oko 26.000 korisnika koji su kupili VAIO Fit 11A laptop računar da odmah prestanu sa njegovim korišćenjem, jer postoji velika šansa da će se u jednom momentu računar zapaliti.

Sony je izdao obavještenje u kojem stoji daVAIO Fit 11A serija laptopova ima ozbiljan problem sa baterijom, nakon što je primila nekoliko žalbi na pregrevanje uređaja, topljenje baterija i izazivanje sitnijih požara tokom korišćenja. Dok se problem ne rješi Sony kupcima savjetuje da prestanu da koriste uređaj. Prema pisanju PC Magazine portala, neke baterije za ove uređaje proizveo je Panasonic, ali je iz te kompanije sopšteno da drugi proizvođači, za koje je Panasonic proizveo slične baterije, nisu prijavili nikakav problem.

Sonyjev Fit 11A hibridni uređaj, koji u jednom potezu transformiše svoj oblik iz laptopa u PC, dolazi sa integrisanom baterijom i početna cijena mu je 800 evra, u zavisnosti od toga koji hardver krije u sebi. VAIO Fit 11A je dio ultrabook serije i na tržištu je od februara.

 Sony je zbog loše prodaje i jačanja konkurencije najavio da će prodati VAIO odjeljenje zainteresovanoj strani iz Japana. Lenovo kompanija je, takođe, u problemu sa baterijama, pa ako imate neki Lenovo laptop provjerite da li je vaša baterija na listi za zamjenu.

 

(Mondo)