Celulit nije problem kilograma, već isključivo problem kože!
Ilustracija

Narandžina kora

Celulit nije problem kilograma, već isključivo problem kože!

Veliki broj dama pokušava da se izbori sa celulitom, a da bi uspjele u tome, najprije moraju da znaju šta on zapravo predstavlja. Ubijeđene da se radi o problemu koji može da se riješi mršavljenjem, bacaju se na razne dijete u želji da smanje kilograme, vjerujući da će nakon toga njihova koža konačno postati glatka. Međutim, to nije nikakvo rješenje.

Kao prvo, žene moraju da budu svjesne toga da celulit nije problem kilograma i gojaznosti, već isključivo problem kože. On nema nikakve veze s time koliko ste teški, već isključivo sa drugim faktorima.

To znači da mnoge mršave žene imaju problem s celulitom, a nisu čak ni muškarci izuzeti iz cijele situacije, već i oni često znaju da kubure s istim problemom.

Kao drugo, usljed neznanja, ljudi potroše na hiljade i hiljade dinara vjerujući da će ih razne skupe kremice i tretmani izbaviti iz problema, a zapravo je riječ o klasičnom bacanju novca, jer su svi ti proizvodi praktično beskorisni. Stoga, zaboravite na kreme, tretmane i anticelulit masaže.

Čak i liposukcija spada u neefikasne metode jer celulit nije mast koju možete da isisate iz organizma, već je riječ o pojavi koja je izazvana mišićnom atrofijom koja nastaje kada sloj mišića postaje slab i nedefinisan, odvaja se od kože i čini ružne masne naslage vidljivim.

Iako se čini da je situacija beznadežna, postoji način na koji može da se pobijedi mišićna atrofija, a samim time i eliminiše celulit. Riječ je o programu specijalnih vežbi koje podižu, toniraju i oblikuju mišiće, spajajući ih ponovo s kožom. Pored vježbanja, morate da vodite računa o ishrani – jedete zdravo, izbjegavate slatkiše i gazirana pića, pijete dosta vode, ali se i što više krećete, naročito ukoliko ste do nedavno funkcinisali po principu “uđi i izađi iz kola”.

Redukujte ishranu, krenite u teretanu, posavjetujte se sa stručnim licima i konačno se riješite celulita. Bićete ljepši, nasmijjaniji i prije svega samopouzdaniji. Srećno.

(Telegraf.rs)