Dženifer Aniston otkrila tajnu svoje vitke linije
Dženifer Aniston

Trčanje i joga

Dženifer Aniston otkrila tajnu svoje vitke linije

Popularna glumica nedavno je proslavila svoj 45. rođendan, a i dalje je jedna od zvijezda sa tijelom kakvo žele mlade djevojke širom svijeta.

Slavna Dženifer tvrdi da je jako bitna fizička aktivnost, ali ne ona koja je pretjerano zahtjevna, već ona u kojoj uživate.

"Vrlo je jednostavno. Trčim i treniram svaki dan", kaže Džen, koja svakog drugog dana izdvoji po dva sata za jogu, a potom trči 20 minuta na traci.

Ostalim danima, Dženifer trenira akvabik i Budoken - trening inspirisan borilačkim vještinama, koji uključuje mnogo brzih udaraca i šutiranja, što je odlična vježba za zatezanje ekstremiteta.

Osim toga Dženifer tvrdi da dosta mogu da pomognu i vježbe koje svako od nas može raditi kod kuće svakog dana, te je dala svoj predlog za jednu od njenih omiljenih:

Jednostavno, sjedite na pod, a leđa prislonite uza zid. Ispružite noge i savijte stopala ka dolje. Podignite desnu nogu od poda što više možete, a da vam nije neudobno i držite stopalo i dalje savijeno, a koljeno fiksirano. Spustite nogu tik uz pod, ali ne do kraja. Ponovite ovo 20 puta, i uradili ste jedan set. Potrebno je uraditi po četiri seta i lijevom i desnom nogom.

(Izvor: Kolektiv.me)