Rukometašice putuju za Beograd
Na SP nastupiće 15 rukometašica koje su osvpojile zlatnu medalju na EP

Adžić: Vjerujem u đevojke

Rukometašice putuju za Beograd

Selektor Dragan Adžić kazao je da vjeruje u karakter, ljudske i igračke kvalitete crnogorskih rukometašica i da je ubijeđen da će se reprezentacija sa Svjetskog prvenstva u Srbiji vratiti uzdignutog čela.

Crna Gora će drugi put igrati na šampionatu svijeta, nakon što je debitantski nastup, prije dvije u Brazilu, završila u osmini finala. Zvanične evropske šampionke igraće u A grupi, u Beogradu, sa Francuskom, Holandijom, Kongom, Dominikanskom Republikom i Južnom Korejom, koja će im biti i rivalke na startu takmičenja, u subotu u 14 sati i 45 minuta. Adžić je kazao da mu je zadovoljstvo što je mala Crna Gora došla u situaciju da je smatraju za favorita na nekom velikom takmičenju.

"Najbitnije da su sve igračice zdrave i da smo ponovo na okupu. Imamo isti sastav kao na predhodnom takmičenju, što malo ko ima. Neće nam na šampionatu biti jednostavno i lako, sada nas svi doživljaju drugačije i bave se nama do detalja. To će otežavati stvari, ali smo iskusniji i kvalitetniji u odnosu na prošli šampionat“, rekao je Adžić na konferenciji za novinare.

On je kazao da ima još prostora da crnogorske rukometašice budu još bolje, da unaprijede igru i pokušaju da ponovo budu bolje od ostalih, piše Portal Analitika.

"Vjerujem u njihov karakter, ljudske i igračke kvalitete i ubijeđen sam da će se vratiti uzdignuta čela. Koji će to biti datum, medalja i plasman neće me u tom momentu opterećivati kada damo maksimum i budemo kako treba. Ne sumnjam da i ovo SP biti zapamćeno i obilježeno po igrama naših rukometašica“, kazao je Adžić.

On je, komentarišući prvog rivala na šampionatu, kazao da je Južna Koreja kvalitetna reprezentacija, koju krasi sistem igre u odbrani 3-3.

„Individualno su agilne i brze, sa dosta promjena ritma i atipičnim načinom igre u napadu. Dosta smo im, kao i svakom rivalu, posvetili pažnje. To nije presudna utakmica, koja puno odlučuje, ali nam mnogo znači zbog atmosfere i nastavka takmičenja“, rekao je Adžić.

Kapiten Marija Jovanović kazala je da crnogorsku reprezentaciju očekuje težak ispit i da jedva čeka da šampionat počne.

„Daćemo sve od sebe, a vidjećemo za šta će to biti dovoljno. Ono što mi možemo da kažemo da ćemo se boriti, na šta smo i navikli naše najvijače", rekla je Jovanović.

Ona smatra da će utakmica sa Južnom Korejom možda biti i najteža crnogorskoj selekciji.

„Po meni najteža utakmica biće sa Južnom Korejom, jer je prva, a i zbog činjenice da sa njom nemamo često prilike da igramo. Nadam se da ćemo odigrati kako znamo i da će to biti dovoljno za povoljan rezultat. Biće teško, kvalietatan su protivnik, jako su nezgodne", rekla je Jovanović.

Ona je kazala da se dobro osjeća i da je zdrava, podsjećajući da to nije bio slučaj na prošlogodišnjem šampionatu Evrope.

Desni bek Katarina Bulatović smatra da je Norveška jedan od favorita, ali da se ne smiju zaboraviti ni Brazil, Koreja i Francuska.

„To su ekipe koje mogu iznenaditi, kao i Srbija kao domaćin. Tu smo i mi, ali o nama neka drugi misle. Čeka nas prva utakmica, po meni i najteža", rekla je Bulatović.

Ona je istakla da je najvažnija prva utakmica i da se mora dobiti štop bviše ekipa u grupi kako bi olakšali put u osmini finala.

"Njihov sistem igre čini Koreju posebnom. Navikli smo na sistem koji se igra u Evropi, to je za nas nešto novo. Srešćemo se sa igračicama koje su agilnije, brže i pokretnije od ostalih. Biće teško, dosta trče i šutiraju", rekla je Bulatović.

Ona je istakla da se, osim Francuske i Južne Koreje, ne smije zaboiraviti ni Holandija, podsjećajući da je eliminisala Rusiju.

Na SP nastupiće 15 rukometašica koje su osvpojile zlatnu medalju na EP - golmanke Sonja Barjaktarović i Marina Vukčević, krila Majda Mehmedović, Biljana Pavićević, Jovanka Radičević i Radmila Petrović, bekovi Milena Knežević, Marija Jovanović, Anđela Bulatović, Jelena Despotović, Katarina Bulatović, Andrea Klikovacte pivoti Ana Đokić, Suzana Lazović i Sara Vukčević.

Na velikom takmičenju debitovaće Ivana Božović i Đurđina Malović. Predsjednik Predrag Bošković zahvalio se generalnom sponzoru reprezentacije Prvoj banci, podsjećajući da je bila uz njih i u Danskoj, Brazilu i Srbiji prošle godine.

"Ponovo su sa nama i mnogo im hvala. Hvala i svim sponzorima", rekao je Bošković.

Predstavnica sponzora Anđela Janjušević kazala je Prvoj banci čast da bude glavni sponzor učešća rukometne reprezentacije na SP.

"Ponosni što i ove godine nastavljamo da budemo uz najbolje crnogorske sportiste. Vjerujemo u rukometašice i sigurne smo da ćemo zajedno proslaviti uspjeh. Srećni što smo bili i uz srebrne vaterpoliste na Svjetskom prvenstvu", rekla je Janjušević.