Kadić dostavio 15 prigovora DIK-u: Nakon što je Izborna komisija Glavnog grada neosnovano odbacila sve naše prigovore, obratili smo se višoj instanci

Kadić dostavio 15 prigovora DIK-u: Nakon što je Izborna komisija Glavnog grada neosnovano odbacila sve naše prigovore, obratili smo se višoj instanci

Državnoj izbornoj komisiji nastavljaju da stižu prigovori i žalbe povodom nedavnih lokalnih izbora. Nakon prigovora iz Kotora, danas su upućeni i iz Podgorice – a preciznije iz pokreta Naprijed, čiju je listu na izborima predvodio Vuk Kadić.

Oni su predali prigovore koji se odnose na 15 birališta, među kojima su opet i Doljani.

,,Nakon što je Izborna komisija Glavnog grada neosnovano odbacila sve naše prigovore, obratili smo se višoj instanci”

,,Nakon što je Izborna komisija Glavnog grada neosnovano odbacila sve naše prigovore, obratili smo se višoj instanci sa ciljem da dođemo do prava koja su nam u ovom procesu uskraćena. Ponovo ističemo da nismo i nikada nećemo biti dio bilo kakvog izbornog inženjeringa, za koji su nas pojedinci optuživali, a koji su isti primjenjivali decenijama”, naveli su u saoštenju iz pokreta.

Takođe, kako naglašavaju, očekuju da će se članovi Državne izborne komisije prema njihovim zahtjevima odnijeti odgovorno i profesionalno, te da partijske interese neće staviti ispred istine i prava svih da učestvuju u fer i poštenom izbornom procesu.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.