Pogrešno izbrojani mrtvi, ukupno je stradalo 13 osoba u Jablanici i Konjicu

Pogrešno izbrojani mrtvi, ukupno je stradalo 13 osoba u Jablanici i Konjicu

Na press konferenciji Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona objašnjeno je da su pogrešno izračunali broj žrtava i da je na ovom području ukupno 13 poginulih.

Jedna osoba je pronađena mrtva u Buturević Polju u Konjicu, a preostalih 12 su pronađeni u Donjoj Jablanici, gdje je situacija najkritičnija. Tri osobe su smrtno stradale i u Fojnici, stoga je zvanično ukupan broj nastradalih u poplavama u BiH do sada 16.

Ukupno je 10 osoba na području HNK za kojima se traga, od čega je njih četvoro u Konjicu, a šestero u Jablanici.

Darko Juka, portparol Vlade HNK, potvrdio je da je trudnica, koja je juče izgubila bebu, danas u stabilnom zdravstvenom stanju.

Fotoreporteri portala Klix.ba su bili u obilasku Donje Jablanice koja izgleda neprepoznatljivo. Ono što su zatekli nalik je na apokalipsu i biće potrebni mjeseci da se selo očisti od odrona i klizišta i da se sanira cjelokupna šteta.

 

Novac ugroženima se može donirati putem poziva na broj 17039, direktno na stranici Pomozi.ba, kao i kroz direktne uplate na žiro račun. Crveni krst u FBiH je također otvorio humanitarni broj 17023, a navode da se uplate mogu vršiti i na namjenski račun 1340011130004680 otvoren kod ASA Banka d.d. Sarajevo.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.