Mask želi da vrati X na tržište Brazila

Mask želi da vrati X na tržište Brazila

​Društvena mreža X (IKS), čiji je izvršni direktor Ilon Mask, podnijela je novi zahtjev za dozvolu da radi u Brazilu, nakon što su platili kazne.

Mreža X je krajem avgusta suspendovana u Brazilu, jednom od njegovih najvećih tržišta jer nije poštovao sudske naloge u vezi sa govorom mržnje i nije imenovao pravnog predstavnika u zemlji, u skladu sa zakonom.

Nakon što je platforma odlučila da poštuje naređenja, uključujući blokiranje nekih naloga pod istragom, kompanija je prvobitno zatražila od suda 26. septembra da joj dozvoli da nastavi rad u Brazilu.

Sudija Vrhovnog suda Aleksandar de Moraes donio je, međutim, odluku da platforma mora da plati nešto više od pet miliona dolara kako bi suspenzija bila ukinuta.

Isplate u ukupnom iznosu od 5.24 miliona dolara su izvršene i “propisno dokazane”, navedeno je u dokumentu koji su podnijeli advokati Twittera, a u koji je “Reuters” imao uvid.

Izvor:Mportal

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.