Palestinci napravili zasjedu izraelskoj vojsci u Jeninu, iz Islamskog džihada govorili o detaljima operacije

JEDAN OFICIR MRTAV

Palestinci napravili zasjedu izraelskoj vojsci u Jeninu, iz Islamskog džihada govorili o detaljima operacije

Potparol brigade Al-Quds koja se bori u okviru Islamskog džihada Palestine Abu Hamza, osvrnuo se na aktivnosti ove organizacije na Zapadnoj obali, tačnije u gradu Jenin gdje je zabilježen veliki sukob s izraelskom vojskom.

U izjavi za javnost, Abu Hamza je rekao kako je izraelska vojska izvršila invaziju na ovaj grad, a da je u cilju odbrane brigada Al-Quds detonirala najmanje šest improvizovanih eksplozivnih naprava te se direktno suočila s izraelskom vojskom.

"Brigada je detonirala dvije eksplozivne naprave u dva izraelska vojna vozila u sjevernom Jeninu. U operacijama je ubijen jedan izraelski oficir, a 16 drugih je ranjeno", naveo je.

Abu Hamza je ovaj događaj opisao kao operaciju "Bijes Jenina 2", što je nastavak velike konfrontacije s izraelskom vojskom iz jula 2023. godine.

"U svjetlu eskalirajuće akcije na svim dijelovima fronta, brigada je potvrdila svoju postojanost i krenula naprijed u džihad, borbu za odbranu našeg legitimnog prava. Borci otpora će nastaviti da se bore protiv izraelske okupacije dok se ne okonča njihov poraz na Zapadnoj obali i Pojasu Gaze", poručio je Abu Hamza.

Izvor:Klix.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.