Radnici Montekarga prijete da će radikalizovati protest

Radnici Montekarga prijete da će radikalizovati protest

Radnici državnog preduzeća Montecargo jutros su se spontano okupili u Podgorici kako bi iskazasli nezadovoljstvo trenutnom situacijom u kompaniji.

Oni su poručili da će radikalizovati protest ukoliko aktuelni menadžment ne podnese ostavku, pišu Vijesti.

Radnici nijednog trenutka nijesu stali sa procesom rada, a oni koji nijesu bili na poslu okupili su se u blizini glavne željezničke stanice.

Predstavnik radnika Milorad Daković rekao je da je ta kompanija 2021. bila jedna od najjačih željezničkih firmi po zaradama, a da je danas "u jako teškoj situaciji".

"Prevoz robe jednostavno je sveden na minimum, malo zbog situacije u Rudnicima boksita, a malo zbog nekih drugih stvari. Menadžment je imao puno obećanja i ostao je pri nekoj svojoj priči da nama „cvjetaju ruže“. Međutim izvršna direktorica nam je dala informaciju da ima novca za samo još jednu platu i da za naredne nemamo, ako ih ne zaradimo", rekao je Daković u Bojama jutra na Televiziji Vijesti.

On je dodao da je njegova plata sa 32 godine radnog staža 570 EUR.

"Kako se sa tim živi valjda je svima jasno", kazao je Daković.

On smatra da je sudbima preduzeća neizvjesna.

"Nama su i u Ministarstvu rekli da će pokušati da nam pomognu i da nas spasi. I u Ministarstvu su zabrinuti. Najbolje to znaju radnici, nema vozova, ništa se ne vozi, u teškoj smo situaciji. Mnogo je stvari uticalo na ovakvu situaciju, ali je menadžment morao da ima rezervni plan. Moralna obaveza menadženta da podnese ostavku, jer smo u ovakvu situaciju došli u vrijeme njihovog mandata“, naveo je Daković.

On je poručio da su zahtjevi radnika da rade i primaju za to plate.

„Ako menadžent ne podnese ostavke, mi ćemo radikalizovati protest", rekao je Daković i dodao da radikalizacija podrazumijeva potpunu obustavu posla.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.