Radnici traže da SDT blokira imovinu Vektra Boke
(Foto: RTCG, arhiva )

Radnici traže da SDT blokira imovinu Vektra Boke

Radnici Vektra Boke naveli su da je juče održana sjednica akcionara tog preduzeća upriličena van svih procesnih zakonskih normi.

Kako su rekli u saopštenju, akcije Vektra Boke su kupljene pod povlašćenim uslovima uz investiciju 50 miliona plus 14 miliona za akcije koje su otuđene.

"Akcije su prodate iako su imale teret? Ko je to skinuo, tužilac ispituje i kako su sumnjivo prodate. Akcije i 59 odsto Vektra Boke bilo je blokirano od strane Specijalnog tužilaštva. Prodate akcije 33,3 odsto, sumnjamo, bile su privremeno oduzete i blokirane. Odluka Vlade od 2018. godine kao i Savjeta za privatizaciju decidno ne dozvoljava statusnu promjenu društva. To sve treba da potvrde Privredni i Apelacioni sud. A posebno kupoprodajni ugovor, aneks istog, plan reorganizacije, kao i stečajno stanje društva, ne dozvoljavaju nikakve promjene", tvrde radnici u saopštenju.

Može se zaključiti, tvrde, da je sve donešeno i organizovano od jedne organizovane grupe koja samo zbog svog ličnog interesa čini "sva ova nasilja nad društvom, državom, radnicima, a posebno svim građanima".

"Navodimo i to da je 33,3 odsto akcija prodato za 350.000 eura iz čega proizlazi da cijela imovina treba da se proda za jedan milion. A vrijednost totalno devastirane imovine je trenutno minimum 120 do 150 miliona eura. Napominjemo i to da novi manjinski akcionar nikako nije imao uslov za otkup akcija jer se ne bavi više od deset godina tom privrednom djelatnošću, 'hotelijerstva' ima godišnji obrt 84.000 eura od toga 64.000 troškovi, a 20.000 čista dobit. Jedno lice zaposleno, organizuje svadbe, četrdesnice i slično, a sumnjivim putem je došao i do akcija", izjavili su radnici. 

Kako su poručili, izjava predstavnika Ellena grupe iz Herceg Novog, kao kupca, glasi da će prodati jedan objekat da izmiri dug, a ostalo će tražiti strateškog partnera.

"To govori sve o ekonomskoj moći te grupacije. Ovim činom je napravljeno najveće nasilje, to jest prevara od nastanka crnogorskog društva, i pravno i ekonomsko i nad ljudima. Danas smo uputili zahtjeve za poništenje svega i za blokadu imovine od strane SDT-a do raskida ugovora koji nikada nije ni zaživio. Može se zaključiti da su akteri pljačke već i raskinuli kupoprodajni ugovor jer nije nigdje ni pomenut. Sumnjamo da nije ni pročitan od strane organizovane grupe", tvrde radnici. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.