Uprava za gazdovanje šumama: Prijetnje zaposlenima uslijedile nakon tri uspješne akcije tokom vikenda
Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore

Uprava za gazdovanje šumama: Prijetnje zaposlenima uslijedile nakon tri uspješne akcije tokom vikenda

Službenici Uprave za gazdovanje šumama i lovištima u Područnoj jedinici Berane su u protekla dva dana uspješno otkrili i zaplijenili bespravno posječenu građu u nekoliko slučajeva, a prijave su podnijete protiv poznatih počinilaca. To je na kraju rezultiralo i telefonskim prijetnjama upućenim rukovodiocu PJ Berane - saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama.

U prvom slučaju, čuvar šuma je, kažu, otkrio kamion bez šumskog žiga i šumskih pločica. Protiv lica T.R. podnijeta je prijava, a drvni sortimenti oduzeti.

- U drugom slučaju, čuvar šuma je otkrio, a policija pregledom konstatovala da su drvni sortimenti nedozvoljeno stavljeni u saobraćajni promet iz mjesta Cecuni kojim gazduje PJ Andrijevica. Takođe i ova drvna masa je oduzeta i prevezena na sigurnu lokaciju, a licu N.O. zatečenom u bespravnoj radnji podnijeta prijava - dodali su u Upravi za gazdovanje šumama.

U trećem slučaju, na magistralnom putu Berane - Andrijevica u mjestu Gradiunsko polje, uočeno je, ističu, teretno vozilo natovareno ogrevnim drvetom, takođe bez urednih dokaza, obeležavanja sortimenata, prijema i otpreme i bez naplaćene obavezne takse. U prekršaju je zatečen Z. Š. protiv koga su preduzete radnje.

- Nakon ovih slučajeva usješne zaplijene bespravno posječenog drveta, u nedjelju veče, u dva sata i osam minuta, rukovodilac PJ Berane je dobio telefonski poziv sa kojeg mu je upućena prijetnja zbog odgovornog obavljanja posla i obavještavanja direktora Uprave “ Rajkovića o svemu “. Slučaj je prijavljen policiji u Beranama, a na osnovu broja, lice koje je zvalo i prijetilo je pronađeno i N.R. je procesuiran ODT- u u Beranama - kazali su u saopštenju.

Uprava za gazdovanje šumama i lovištima oštro osuđuje ovakvo ponašanje prema našim zaposlenima, ali istovremeno poručuju da ih neće uplašiti u odbrani crnogorskih šuma.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.