Radovi u mjestu „Sokolovina“ na magistralnom putu Mojkovac-Đurđevića Tara se izvode planiranom dinamikom
Foto: Intermost-Podgorica-

Radovi u mjestu „Sokolovina“ na magistralnom putu Mojkovac-Đurđevića Tara se izvode planiranom dinamikom

Redakcija portala „PV Informer“ je kontaktirala nadležne iz podgoričke firme „Intermost“ kojoj je povjeren posao izvođenja radova na trajnoj sanaciji lokaliteta „Sokolovina“ na magistralnom putu Mojkovac-Đurđevića Tara, koji su počeli u jesen prošle godine, a predviđeni rok za završetak radova je godina dana. Projektom je predviđena izgradnja četiri galerije ukupne dužine 333 metra. Riječ je o investiciji čija vrijednost premašuje 10 miliona eura.Rekonstrukcija predmetne dionice podrazumjeva izmjenu postojeće geometrije u situacionom planu u cilju poboljšanja bezbjednosti i sigurnosti saobraćaja.

Od Gojka Šljivančanina iz preduzeća „Intermost“ je redakciji portala odgovoreno da je izvođenje radova na sanaciji kritične tačke „Sokolovina“ na magistralnom putu Đurđevića Tara-Mojkovac, iz razloga nesmetanog odvijanja saobraćaja za vrijeme trajanja turističke sezone,otpočelo u oktobra 2023.godine i da se radovi odvijaju u svemu prema ugovorenoj dinamici izvođenja radova.

pv

Od 23.04.2024. godine pa do završetka radova na regionalnom putu Đurđevića Tara – Mojkovac, u mjestu „Sokolovina“ zbog sanacije velike kosine i izgradnje galerije, obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila,osim u intervalu od 12.00. do 14.00 časova svakodnevno, kad se obezbjedjuje slobodno odvijanje saobraćaja u zoni gradilista.

Prema riječima Šljivančanina radovi se izvode sa posebnim oprezom, da bi se izbjegle tragične posledice, jer se radi o velikoj kosini koja se nalazi u dijelu saobraćajnice neposredno iznad rijeke Tare,a radovi se izvode uz veliko angažovanje mehanizacije i radne snage preduzeća. Intezivno se izvode zemljani i betonerski radovi, da bi se u punom kapacitetu iskoristila građevinska sezona.

Izvor:pvinformer.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.