VDT formiralo predmet protiv Kovačevića
Foto: RTNK

VDT formiralo predmet protiv Kovačevića

Nakon dostavljanja svih prikupljenih dokaza i podataka izvršiće se svestrana analiza istih - u cilju ocjene da li se u konkretnom govoru stiču elementi bića krivičnog djela iz nadležnosti ovog tužilaštva. Nakon toga će biti donijeta odluka u predmetu - saopštila je Pobjedi rukovoditeljka VDT-a Lepa Medenica

Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet zbog izjave predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića da će „sa svima koji im ne budu braća - u budućnosti postupati kao sa Turcima“.

To je Pobjedi potvrdila rukovoditeljka VDT-a Lepa Medenica.

- Više državno tužilaštvo u Podgorici formiralo je predmet povodom govora predsjednika Opštine Nikšić, M.K., i od strane tužilaštva dat je nalog Upravi policije da od istog prikupi potrebna obavještenja - saopštila nam je Medenica.

Dodala je da će se po potrebi preduzeti i druge mjere i radnje.

- Te nakon dostavljanja svih prikupljenih dokaza i podataka, izvršiće se svestrana analiza istih, u cilju ocjene da li se u konkretnom govoru stiču elementi bića krivičnog djela iz nadležnosti ovog tužilaštva, nakon čega će biti donijeta odluka u predmetu - navela je Medenica.

Kovačević je zastrašujuću poruku poslao tokom obilježavanja 166 godina od bitke na Grahovcu. Pored njega su bili ambasador Rusije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov i sveštenstvo Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Uslijedile su najoštrije osude političke i društvene javnosti, nakon kojih je Kovačević, umjesto izvinjenja, juče pokušao da se opravda tvrdnjama da je govorio o pomirenju, te da su „mračni centri moći potrošili nekoliko dana da iskonstruišu priču i da započnu medijsku hajku“. Kazao je da nije pominjao Crnogorce, niti bilo koji drugi narod u Crnoj Gori.

- Turke sam pomenuo u kontekstu prošlosti i borbe koju su naši preci vodili prije svega da odbrane svoja ognjišta i da se oslobode od tadašnjeg jarma a nikako u kontekstu današnjih Turaka i odnosa sa Turskom - rekao je Kovačević.

Izvor:Pobjeda

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.