Jedan japanski planinar poginuo, drugi nestao na planinarenju u Pakistanu

Jedan japanski planinar poginuo, drugi nestao na planinarenju u Pakistanu

Japanski planinar je poginuo prilikom uspona na planinu na sjeveru Pakistana, dok je drugi nestao i za njime se traga, saopštili su danas zvaničnici.

Sekretar alpskog kluba Pakistana Karar Haidri rekao je da su spasioci izvukli tijelo jednog od dvojice nestalih japanskih planinara, posle višednevne operacije potrage na vrhu Spantik.

Planinari su nestali u srijedu.

Haidri je rekao da su pakistanske vlasti u kontaktu sa japanskom ambasadom u Islamabadu kako bi se potvrdio identitet poginulog planinara.

Pakistanski alpski klub je ranije saopštio da su dvojica Japanaca koji su nestali u srijedu pokušavajući da stignu do vrha Spantik visokog 7.027 metara Riuseki Hiraoka i Atsuši Taguči.

Veliki broj alpinista pogine u Pakistanu svake godine pri pokušavaju da stignu do vrhova nekih od najviših planina na svijetu, uključujući K2, drugi po nadmorskoj visini na svijetu, koji se nalazi na sjeveru Pakistana.

Izvor:Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.