Osam izraelskih vojnika poginulo na jugu Pojasa Gaze

Osam izraelskih vojnika poginulo na jugu Pojasa Gaze

Izraelska vojska je saopštila da je osmoro njenih vojnika poginulo na jugu Pojasa Gaze. Prethodno je najveće gubitke u jednom danu izraelska vojska imala u januaru, kada je 21 vojnik ubijen u samo jednom okršaju sa palestinskim borcima u Gazi.

Očekuje se da će pogibija izraelskih vojnika pojačati pokušaje za sklapanje primirja, kao i gnijev izraelske javnosti zbog izuzeća iz vojske ultraortodoksnih jevreja.

Prošlog mjeseca, Vrhovni sud Izraela naredio je ukidanje vladinih subvencija za mnoge ultraortodoksne jevrejske muškarce koji ne služe vojsku. Njihov izuzetak iz vojne službe razbjesnio je veliki dio izraelskog društva.

Višemjesečni pregovori o prekidu vatre nisu uspjeli zbog dubokog neslaganja između Izraela i Hamasa. U srijedu je američki državni sekretar Entoni Blinken rekao da je Hamas predložio izmjene plana koji podržavaju SAD, za koje je rekao da su neke „izvodljive“, a neke ne.

Izvor:AntenaM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.