DANILOVIĆ: UCG neće podržati rekonstrukciju Vlade sa aktuelnim tekstom rezolucije o Jasenovcu

DANILOVIĆ: UCG neće podržati rekonstrukciju Vlade sa aktuelnim tekstom rezolucije o Jasenovcu

Ako je uslov za ulazak u Vladu usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu onda pravimo veliku istorijsku grešku, kazao je predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

“Još jednom tražimo razgovor sa kolegama iz većine na ovu temu; nije sramota oko tog pitanja ni moliti. Uradi li se tako bićemo odgovorni za izjednačavanje velikog zločina u Srebrenici i holokausta koji je preživio srpski narod u NDH od 1941-1945. Usvojimo, dakle, Rezoluciju o holokaustu i u tekstu precizirajmo odgovornost nacističke tvorevine Nezavisne države Hrvatske za najveći pogrom nad Srbima, Jevrejima i Romima u ovom dijelu okupirane Evrope”, navodi Danilović na Facebooku.

Razgovor je, ističe, neophodan da se kao generacija političara, kako kaže, trajno ne obrukamo pred našom istorijom.

“Ujedinjena je spremna da podrži planiranu rekonstrukciju Vlade, u koju bi ušle stranke sadašnje većine, ali ne i pod uslovom da se usvoji Rezolucija o genocidu u Jasenovcu sa tekstom koji je predložen. Jasenovac nije isto što i Srebrenica – Jasenovac je dio holokausta koji je sistemski sprovođen nad našim narodom od strane NDH duge četiri godine rata”, zaključio je Danilović.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.