Kapetan Vešović iz Bara i posada broda MSC „Loretta“ spasili oko 25 migranata u Sredozemnom moru

Kapetan Vešović iz Bara i posada broda MSC „Loretta“ spasili oko 25 migranata u Sredozemnom moru

Posada teretnog broda MSC „Loretta“ na kome je kapetan Predrag Peđa Vešović iz Bara spasili su grupu migranata danas oko 17 časova u Sredozemnom moru.

Grupa migranata, njih oko 25 bili su na otvorenom moru, u gumenom čamcu, 16 milja, južno od obala ostrva Krit, objavio je Primorski portal.

“Iz Atine, Centra za traganje i spašavanje, Olimpia radio, obavjestili su posade brodova u Sredozemnom moru da se traga za grupom migranata. Iako smo putovali prema Izraelu, nakon poziva, učestvovali smo u akciji traganja i spašavanja”, kazao je kapetan Vešović za Primorski portal.

Sugerisano nam je da plovimo određenim kursom i pronašli smo ih na približno datoj poziciji, naveo je kapetan Vešović dodajući da čekaju obalnu stražu Grčke koja će da preuzme grupu migranata nakon čega će teretni brod nastaviti putovanje ka izraelskoj luci Haifa.

Podsjetimo, kapetan Vešović bio je zapovjednik na brodu Barske plovidbe, „Sveti Stefan 2“ i učestvovao u spasilačkoj misiji 2011. godine kada je iz libijske luke Ras ukrcano 407 putnika.

Na brodu je bilo 36 članova posade. Oni su iz područja pod ratnim dejstvima, evakuisali u sigurnu luku Bar, državljane Crne Gore, Rusije, Srbije, Hrvatske…

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.