Odović: Usvojena izmjena PUP-a Nikšić, time omogućen dolazak Lidla i Big Fashiona

Odović: Usvojena izmjena PUP-a Nikšić, time omogućen dolazak Lidla i Big Fashiona

Ministarstvo prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine predstavilo je danas izmjene i dopune Prostorno-urbanističkog plana Opštine Nikšić, a Vlada Crne Gore ih je jednoglasno usvojila na današnjoj sjednici. Ove izmjene, kako je istakao resorni ministar Janko Odović, stvaraju preduslove za realizaciju projekata koji će ne samo transformisati, već i revitalizovati opštinu Nikšić.

Među prioritetima su, navodi, veliki poduhvati poput Big Fashion centra, novog LIDL tržnog centra i razvoja Industrijske zone Željezare sa centrom za upravljanje otpadom.

Posebno se, kaže, ističu Konkurs Sunčani grad i nova trasa dijela magistralne saobraćajnice Nikšić – Cetinje, što će unaprijediti povezanost i mobilnost stanovnika.

Izmjenama Plana se predviđa mogućnost i modernizacije magistralnih i regionalnih saobraćajnica, elektroenergetske infrastrukture, izgradnja solarnih elektrana i definisanje područja za eksploataciju mineralnih sirovina i druge privredne aktivnosti.

“Odluka Vlade Crne Gore o usvajanju izmjena i dopuna Prostorno-urbanističkog plana opštine Nikšić predstavlja ključni korak ka transformaciji i modernizaciji našeg prostora. Naš cilj je bio jasan – osmisliti planska rješenja koja će omogućiti uravnotežen prostorni i urbani razvoj, istovremeno povećavajući funkcionalnost naših područja. Predložene izmjene su rezultat pažljivog planiranja i analize, uz poštovanje svih zakonom propisanih procedura, uključujući javnu raspravu i saglasnost relevantnih tehničkih organa. Naša vizija za Nikšić je jasna – želimo prostor koji će omogućiti strukturnu transformaciju, sanaciju i rekultivaciju, sve dok istovremeno štitimo plodno zemljište i sprečavamo nekontrolisanu izgradnju. Ove izmjene nisu samo dokumenti na papiru – one su temelj za bolju budućnost našeg grada. Uz podršku Vlade Crne Gore, uvjeren sam da ćemo ostvariti naše ciljeve i stvoriti prostor koji će biti dom našim građanima, istovremeno pružajući održivu osnovu za ekonomski napredak i prosperitet opštine Nikšić”, izjavio je Janko Odović, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine.

Ove izmjene ključne su za stvaranje adekvatnih uslova koji će omogućiti usmjeren i kontrolisan razvoj, osiguravajući tako sveobuhvatan i održiv prostorni razvoj opštine Nikšić.

Izmjene i dopune PUP-a stvoriće uslove za razvoj opštine Nikšić prema savremenim urbanističkim i ekološkim standardima, pružajući kvalitetniji život građanima, održivi razvoj i ekonomski napredak.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.