Foto: Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore

Milatović primio specijalnog izaslanika britanskog premijera za Zapadni Balkan lorda Stjuarta Piča

"Crna Gora cijeni iskrenu pomoć Londona na stvaranju sigurnog i bezbjednog regiona"

Predsjednik države Jakov Milatović primio je specijalnog izaslanika britanskog premijera za Zapadni Balkan lorda Stjuarta Piča.

Tokom sastanka je konstatovano da odlične bilateralne odnose karakteriše i snažno savezništvo dvije države u okviru NATO, te je naglašena važnost što skorijeg imenovanja crnogorskog ambasadora pri NATO-u, kako bi na taj način naša država suštinski ojačala svoj kredibilitet u okviru Alijanse.

Milatović je kazao da Crna Gora smatra Ujedinjeno Kraljevstvo kao jednog od najbliskijih partnera, sa kojim želimo dodatno produbljivati međudržavne odnose.

Naglasio je da naša država visoko cijeni iskrenu pomoć Londona na stvaranju sigurnog i bezbjednog regiona, na osnovama demokratije, vladavine prava i regionalne saradnje.

Na kraju, predsjednik države je britanskom izaslaniku zahvalio na sveukupnoj podršci Ujedinjenog Kraljevstva u pogledu reforme i jačanja crnogorskog odbrambenog sistema i ocijenio da je današnja posjeta dodatan impuls u daljem jačanju veza između dvije zemlje.

Milatović će sljedećeg mjeseca učestvovati na četvrtom samitu Evropske političke zajednice, čiji će domaćin biti Ujedinjeno Kraljevstvo.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.