Spajić: Svi su se nesebično dali za zajednički cilj, čeka nas još mnogo posla

Spajić: Svi su se nesebično dali za zajednički cilj, čeka nas još mnogo posla

Ministar pravde Andrej Milović nije bio prisutan, a na fotografijama koje je objavila Vlada na svom "Flickr" nalogu nema zvaničnika iz Ministarstva pravde

Premijer Milojko Spajić je, povodom usvajanja seta zakona neophodnih za dobijanje pozitivnog IBAR-a, primio u zgradi Generalnog sekretarijata Vlade poslanike i članove Vlade.

Premijer je istakao da su se "svi nesebično dali za zajednički cilj" dobijanja IBAR-a i da je pred svima još mnogo posla.

„Poslije teškog dana i postignutih nespornih rezultata - Japanci bi u svom timu jedni drugima rekli - otsukaresama! Sinoć je bio otsukaresama koktel za sve koji su se nesebično dali za zajednički cilj dobijanja IBAR-a! Čeka nas još mnogo posla i nadamo se još mnogo otsukaresama momenata”, napisao je Spajić na Iksu.

Na koktelu nije bio ministar pravde Andrej Milović, a na fotografijama koje je objavila Vlada na svom "Flickr" nalogu nema zvaničnika iz Ministarstva pravde.

"Vijesti" saznaju da je poziv za koktel upućen članovima vladine "Whatsapp" grupe u kojoj su svi članovi Vlade, generalni sekretar Dragoljub Mikolić i šef Spajićevog kabineta Branko Krvavac.

Velika većina IBAR zakona urađena je u Ministarstvu pravde.

Milović je u februaru isključen iz Pokreta Evropa sad (PES), a u jednom od objava na društvenoj mreži Iks, nakon što je je Vlada umjesto njega poslala potpredsjednika Vlade za politički sistem, pravosuđe i antikorupciju Moma Koprivicu, da brani preostale zakone u parlamentu jer je prihvatio nekoliko "tehničkih" amandmana opozicije, rekao da će se "sve ostalo oko ove situacije razjasniti u danima pred nama".

Spajić je u martu, odgovarajući na pitanje zasto je Milović iskljucen iz PES-a i hoće li ostati u vladi (nadjite to) rekao da njegov kabinet želi da bude “jako predvidiv” do dobijanja IBAR-a, bez “potresa” i “iznanađenja”.

Spajić je tada najavio, da će se odrediti o tome hoće li Milović ostati na funkciji u zavisnosti od (ne)dobijanja IBAR-a.

Izvor:Vijesti

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.