Milatović će uskoro imati priliku da potpiše ukaze za ambasadore

Milatović će uskoro imati priliku da potpiše ukaze za ambasadore

Predsjednik države Jakov Milatović uskoro će biti u prilici da, potpisivanjem ukaza o postavljenju nekoliko predloženih ambasadora, potvrdi iskazanu posvećenost vanjskopolitičkim aktivnostima i ciljevima Crne Gore, kazali su iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Iz MVP-a su agenciji MINA, na pitanje kako komentarišu izjavu Milatovića da zabrinjava činjenica da Crna Gora još nema ambasadora pri NATO-u, kazali da je procedura imenovanja ambasadora, uključujući i šefove misija pri međunarodnim organizacijama, u najvećem dijelu internog karaktera.

Oni su naveli da Vlada, odnosno MVP, imenovanju predstavnika Crne Gore u drugim državama pristupa temeljno i odgovorno.

“S tim u vezi, predsjednik će uskoro biti u prilici da, potpisivanjem ukaza o postavljenju nekoliko predloženih ambasadora, potvrdi iskazanu posvećenost vanjskopolitičkim aktivnostima i ciljevima naše države”, kazali su iz MVP-a.

Iz tog resora su rekli da su sigurni da će Milatović to uraditi, čim se steknu uslovi, u najkraćem mogućem roku, u skladu s dogovorom s vanjskopolitičkih konsultacija.

“Stalna misija Crne Gore pri NATO, koju čini nekoliko diplomata, funkcioniše nesmetano u skladu sa važećim propisima i ispunjava sve svoje obaveze i zadatke, u duhu našeg kredibilnog i posvećenog članstva u Sjevernoatlanstkom savezu”, poručili su iz MVP-a.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.