Dankine ubice će prebaciti u Centralni zatvor: Ovo je 6 koraka u istrazi zločina koji je zgrozio Srbiju
Ubistvo Danke Ilić potreslo Srbiju i region

Dankine ubice će prebaciti u Centralni zatvor: Ovo je 6 koraka u istrazi zločina koji je zgrozio Srbiju

Dejan Dragijević (50) i Srđan Janković (50), osumnjičeni da su 26. marta ubili Danku Ilić (2) u Banjskom polju kod Bora biće dovedeni iz pritvora u Zaječaru u Specijalnu zatvorsku bolnicu Centralnog zatvora u Beogradu radi psihijatrijskog veštačenja.

Tužilaštvo će pored psihijatrijskog vještačenje osumnjičenih, preduzeti još najmanje pet dokaznih radnji u slučaju protiv dvojice radnika borskog JKP "Vodovod", a koji se sumnjiče da su djevojčicu prvo udarili službenim kolima, zatim je zadavili i sakrili njeno tijelo koje ni dan danas nije pronađeno, piše Kurir

"Dragijević i Janković u narednom periodu biće dovedeni u Beograd u Specijalnu zatvorsku bolnicu radi psihijatrijskog vještačenja, a istovremeno tužilaštvo radi na ispitivanju svjedoka, vještačenju baznih stanica, telefona osumnjičenih, automobila "fiat panda" koji je u vlasništvu JKP "Vodovod", kao i DNK vještačenja uključujući i garederobu osumnjičenih",  kaže izvor Kurira uspoznat sa istragom i objašnjava da se rade i sva ostala vještačenja uključujući i prostorno-vremesko, kao i tragova otisaka prstiju, blata...

Jedan svjedok biće ispitan danas, a u pitanju je majka Dejana Dragijevića, Svetlana, koja će jedina imati pravo da ne svjedoči jer je blizak srodnik osumnjičenog. Sa druge strane, Dejanov otac Radoslav, osumnjičen je u ovom predmetu za drugo krivično djelo, za pomoganje sinu posle ubistva.

"Svi koji su bili u kontaktu sa djetetom, imali saznanja, učestvovali u potrazi ili vidjeli bilo šta sumnjivo kobnog dana svjedočiće u tužilaštvu. Raditelji male Danke, Ivana i Miloš, takođe će biti pozvani, jer su oboje, kako je i objavljeno, tog dana sreli ili vidjeli osumnjičene, što ih čini ključnim svjedocima u istrazi. Otac ih je čak i pitao da li su vidjeli dijete, dok je majka jednog primijetila pored automobila ispred dvorišta u Banjskom polju", objašnjava izvor Kurira.

Prema njegovim riječima, sva vještačenja trebalo bi da utvrde šta se tačno dogodilo tog 26. marta u Banjskom polju.

"Vještačenja će pomoći se utvrdi na koji je tačno način mala Danka udarena automobilom i gdje je tačno bila u vozilu nakon što je u njega ubačena. Takođe, tragovi na odjeći osumnjičenih ili nekoj od zaplijenjenih stvari i alata, trebalo bi detaljnije da otkriju kako je dijete stradalo", kaže izvor iz istrage.

Na kraju, vještačenje baznih stanica i telefona Dargijevića i Jankovića potvrdiće tačno kretanje koje je do sada urađeno uz pomoć GPS lokacije automobila "fiat panda".

"Važno je i da se pronađe tijelo, a obdukcija bi dala mnoge odgovore. Međutim, kako vrijeme odmiče, pitanje je i u kakvom stanju će se tijelo prnaći, te da li će se uopšte moći raditi obdukcija", kaže sagovornik.

Potraga ne prestaje

U potragu za tijelom ubijene djevojčice za vikend su se uključili i pripadnici Žandarmerije. Oni su pretražili teren od sela Zlot ka selu Sumrakovac, na kojem se nalazi nekoliko deponija i rezervoara sa vodom.

"Jedan od osumnjičenih za ubistvo je na saslušanju priznao da je premestio tijelo, što otežava rad policije", podsjeća izvor i dodaje:

"Pripadnici Uprave kriminalističke policije iz Beograda i Bora intenzivno rade na pronalasku tijela i utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi sa ovim slučajem".

Šest dokaznih radnji

  • psihijatrijsko vještačenje osumnjičenih
  •  vještačenje automobila "fiat panda"
  •  vještačenje telefona i baznih stanica
  •  DNK vještačenje garderobe i oduzetih predmeta
  •  prostorno-vremensko vještačenje
  •  ispitivanje svjedoka

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.