Izraelska vojska: U iduća 24 sata ćemo odlučiti kakav će biti odgovor

NAKON NAPADA IRANA

Izraelska vojska: U iduća 24 sata ćemo odlučiti kakav će biti odgovor

Izrael je odobrio operativne planove i za ofanzivnu i za odbrambenu akciju, rekao je Hagari Pažljivo ćemo izvagati svoje sljedeće korake te u iduća 24 sata odlučiti kakav će biti odgovor, rekao je Danijel Hagari, portparol izraelske vojske, nakon sastanka ratnog kabineta.

Hagari se nakon sastanka obratio medijima te je govorio o eventualnom uzvratnom napadu Izraela na Iran.

- Imamo planove za defanzivu i ofanzivu, ali ništa više od toga ne mogu reći. Naš je cilj zaštititi naše građane - rekao je Hagari.

Ova izjava ukazuje na to da izraelske odbrambene snage imaju pripremljene strategije za odbranu i napad, ali detalji o tim planovima nisu javno dostupni.

- Izrael je odobrio operativne planove i za ofanzivnu i za odbrambenu akciju. Tokom posljednja dva sata odobrili smo operativne planove i za ofanzivu i za defanzivu.

Nastavit ćemo štititi državu Izrael i zajedno s našim partnerima nastavit ćemo graditi sigurniju i stabilniju budućnost za cijeli Bliski istok - poručio je Hagari.

Izvor:Avaz.ba

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.