Preminuo dizajner Roberto Kavali

U 83. godini nakon duge bolesti

Preminuo dizajner Roberto Kavali

Modni dizajner Roberto Kavali preminuo je u Firenci u 83. godini nakon duge bolesti, piše portal La Republika. Iza sebe je ostavio šestoro djece, među kojima je i najmlađi Đorđo, star nešto više od godinu dana.

Kavali je počeo da se bavi modi kao veoma mlad i 1970. godine stvorio je sopstveni brend koji se istakao svojom kreativnošću i velikim uticajem na modnim pistama, u velikoj mjeri koristeći vez i krzno. Brend je prodat 2015. godine kada se dizajner povukao iz javnog života.

Duge haljine sa prozirnim materijalima i izdašnim izrezima obilježile su dug period mode. Takođe je stvorio mladu liniju “Just Cavalli”, lansiranu 1998. godine.

Rođen je i odrastao u Firenci, gradu koji je volio. Njegov deda Đuzepe Rosi, bio je poznati slikar, dok mu je oca Đorđa ubio Vermaht 1944. godine. Dizajner je rekao da je njegov posljednji sin dobio ime Đorđo upravo iz tog razloga.

Već neko vrijeme je bio bolestan i posljednjih nedjelja njegovo stanje se pogoršavalo.

Izvor:Aktuelno.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.