Ivanović sa Varheljijem: Crna Gora uspješno posvećena EU putu

Ivanović sa Varheljijem: Crna Gora uspješno posvećena EU putu

Ministar vanjskih poslova Filip Ivanović sastao se na Delfi ekonomskom forumu sa evropskim komesarom za susjedstvo i proširenje Oliverom Varheljijem, a na sastanku je poručeno da Crna Gora uspješno sprovodi reforme.

Kako je saopšteno iz Ministarstva vanjskih poslova, na sastanku sa Varheljijem je ocijenjeno da je Crna Gora, kao zemlja koja bilježi najveći napredak u pregovaračkom procesu, spremna da napravi odlučujući korak na evropskom putu.

Ivanović se sastao sa ministarkom za Evropu u britanskom Ministarstvu vanjskih poslova, Komonvelta i međunarodnog razvoja Nus Gani i specijalnim izaslanikom britanskog premijera za Zapadni Balkan lordom Stjuartom Pičom.

Ivanović se takođe sastao i sa generalnim sekretarom Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) Matijasom
Kormanom, kao i potpredsjednikom Minhenske bezbjednosne konferencije ambasadorom Rainerom Rudolfom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.