Bogavac već napravio prve rezove u Montefarmu, Marinović za 8. mart sa firmine kartice u parfimeriji trgovao za 833 eura

Bogavac već napravio prve rezove u Montefarmu, Marinović za 8. mart sa firmine kartice u parfimeriji trgovao za 833 eura

Novi direktor Montefarma Aleksandar Bogavac krenuo je u provjeravanje poslovanja te zdravstvene ustanove, a nakon što je ministar zdravlja Vojislav Šimun zbog, kako je obrazloženo iz Ministarstva zdravlja, brojnih nezakonitosti i neregularnosti u radu smijenio doskorašnjeg direktora Gorana Marinovića.

Prema informacijama CdM-a, novi direktor Montefarma Aleksandar Bogavac, zatekao je istekli rok za nevjerovatnih 4500 Kovid testova za kućnu upotrebu, koje je prije pola godine Montefarm kupio od kompanije Medicalana.

CdM saznaje da je Marinović u novembru 2023. godine, od kompanije Medicalana poručio 5000 testova na Kovid za kućnu upotrebu, i to za akciju Stop inflaciji. Ovo je nevjerovatan podatak ako se zna da testiranja na Kovid gotovo da nema, a da su sve mjere protiv šitenja koronavirusa ukinute još 2022. godine.

nalog

Takođe, bivši direkror Montefarma u martu je sa kartice zdravstvene ustanove potrošio 1.165 eura, od čega u Bar kod shopu 8. marta 833 eura, saznaje CdM.mk

Novoizabrani direktor Bogavac je, prema saznanjima CdM-a, odlučio da parkira sva službena auta, uključujući i njegovo.

Izvori CdM-a iz ove kompanije tvrde da zaposleni koji su vozili službena auta, nijesu imali kartice za prijavu i odjavu sa posla i da to nijesu ni radili, što je izazivalo revolt kod ostalih zaposlenih. Bogavac je po preuzimanu funkcije odmah izdao nalog da svi zaposleni moraju imati kartice za ukazak/izlazak sa posla.

Bogavac je kako CdM saznaje otkazao ugovore sa 69 zaposlenih, koji su bili angažovani preko privatne agencije.

Kako kome bude isticao ugovor, neće se produžavati, uz napomenu da će, ukoliko je riječ o dobrim radnicima, a bude postojala potreba za njihovim angažovanjem, biti zaposleni putem regularnog konkursa, na zakonit način.

Novozibrani direktor Montefarma obustavio je tender za novi softver jer o tom tenderu, o kojem, prema saznjima CdM-a niko nije bio obaviješten, pa ni članovi tenderske komisije. Vrijednost tendera je bila 75.000 eura.

Novi direktor je pokrenuo postupak raskida ugovora sa advokatom Montefarma, jer je po tom ugovoru, Montefarm bio dužan da mu plaća paušal od 950 eura mjesečno (11.400 eura godišnje), plus sve troškove koje ima tokom parnice.

Bogavac, kako tvrde izvori CdM-a, ima namjeru da angažuje advokata kome se neće plaćati paušal, već isključivo za ono za šta bude angažovan (sudski troškovi, i to po zvaničnoj tarifi).

Ova inicijativa je poslata Ministarstvu zdravlja na izjašnjenje.

Izvor: CdM

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.