Rusija tvrdi da je otkrivena veza između terorista u Moskvi i ukrajinskih specijalnih službi

Rusija tvrdi da je otkrivena veza između terorista u Moskvi i ukrajinskih specijalnih službi

Istraga je već dobila značajne informacije o okolnostima pripreme terorista za zločin, što može ukazivati na njihovu povezanost sa ukrajinskim specijalnim službama, navodi se u saopštenju komiteta.

Dodaje se da je trenutno u krivičnom postupku identifikovano 11 lica koja su učestvovala u izvršenju teškog krivičnog djela u kome je 22. marta poginulo 144 osoba, te da su svi oni optuženi i da im je određen pritvor.

- Sprovode se istražne radnje i radnje operativnog traganja u cilju identifikovanja i privođenja drugih učesnika u krivičnom djelu, izvršilaca, saučesnika i organizatora, saopšteno je.

Ruska istražna komisija saopštila je prije tri dana da provjerava mogući „ukrajinski trag“ u napadu na posjetioce koncertne dvorane u blizini Moskve, za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

- Istražitelji su uspjeli da povrate podatke sa mobilnih telefona onih koji su optuženi da su izvršili napad na dvoranu ‘Krokus Siti hol‘, navodi se u saopštenju Istražnog komiteta, nadležnog za glavne istrage u zemlji.

Prema podacima sa mobilnih telefona, jedan od optuženih je na na drugu godišnjicu ruskog napada na Ukrajinu, na internetu pretraživao i pronašao fotografije ulaza u koncertnu dvoranu i poslao ih nadređenom.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.