Krapović: Krupnim koracima naprijed ka modernizaciji Mornarice

Krapović: Krupnim koracima naprijed ka modernizaciji Mornarice

Ministar odbrane Dragan Krapović je saopštio da je posjeta Francuskoj bila uspješna za Crnu Goru. On je naglasio da je razgovor sa ministrom odbrane Francuske Sebastijanom Lekornuom bio dobar i sadržajan, a rezultirao je potpisivanjem strateškog sporazuma između Republike Francuske i Crne Gore u oblasti odbrane.

- Takođe, imao sam priliku da posjetim i brodogradilište „Kership“ u Lorijenu gdje sam se iz prve ruke uvjerio u kapacitete samog brodogradilišta, dinamiku izgradnje patrolnih brodova i naravno ovo brodogradilište će biti jedan od naših potencijalnih partnera kada se radi o modernizaciji i opremanju prije svega Mornarice Vojske Crne Gore - naveo je u saopštenju Krapović. 

U ovim bezbjednosnim okolnostima i globalnim previranjima, dodao je on, Crna Gora čini značajne korake naprijed d se  modernizuje naš odbrambeni sistem i Vojsku na pravi način.

-  Jako uspješna posjeta, na visokom nivou. Veoma sadržajni i prijateljski razgovori o veoma bitnim temama, naravno u okolnostima koje su poznate, dakle u okolnostima velikih bezbjednosnih izazova i globalnih previranja i smatram da smo jedan veliki korak napravili kada se radi o jačanju kapaciteta Vojske Crne Gore i naravno cijelog odbrambenog sistema, a posebno kada se radi o Mornarici Crne Gore - konstatovao je on. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.