Održan konsultativni sastanak o uvođenju Amber Alert sistema u FBiH

Održan konsultativni sastanak o uvođenju Amber Alert sistema u FBiH

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i predstavnici Federalne uprave policije održali su danas konsultativni sastanak sa predstavnicima ambasade SAD-a u BiH i predstavnicom Centra za sigurni internet na temu uvođenja Amber Alert sistema.

Federalni ministar Ramo Isak je od početka stupanja na funkciju prepoznao važnost uspostave ovog sistema te u skladu sa svojim nadležnostima kontinuirano vrši koordinaciju sa direktorom Federalne uprave policije u vezi sa mogućnostima uspostave navedenog sistema.

Na sastanku je dogovoreno da će se održati još jedan sastanak kako bi se definisale aktivnosti koje je potrebno poduzeti u narednom periodu kako bi se uspostavio Amber Alert sistem, saopćili su iz Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Amber Alert funkcioniše tako da se informacije o nestanku djeteta šire putem dojava na mobitelu, internetu, televiziji, radiju, jumbo plakatima i drugim sredstvima javnog informisanja.

Širenje informacija na ovaj način ima za cilj da se alarmira šira javnost kako bi povratne informacije doprinijeti pronalasku nestalih lica.

Izvor:KLIX.BA

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.