Vućić Popović prisustvovala polaganju vijenca na spomenik stradalim bugarskim učenicima u Bijelom Polju
VUĆIĆ POPOVIĆ PRISUSTVOVALA POLAGANJU VIJENCA/ - FOTO: VLADA CRNE GORE

Vućić Popović prisustvovala polaganju vijenca na spomenik stradalim bugarskim učenicima u Bijelom Polju

U Bijelom Polju danas je upriličeno polaganje vijenca na spomenik na mjestu nesreće u Gostunu, gdje je prije dvadeset godina autobus sa bugarskim đacima sletio u Lim, a kada je živote izgubilo dvanaestoro djece uzrasta između 12 i 15 godina.

Nakon polaganja vijenaca, kako je navedeno u saopštenju, u Domu kulture upriličena je komemorativna sjednica kojoj je u ime Vlade Crne Gore prisustvovala zamjenica generalnog sekretara Irena Vućić Popović.

- Dvadesetu godinu za redom okupljeni na ovom mjestu gdje se desila velika tragedija kojom se okončao život dvanaest bugarskih đaka stradalih u nabujalom Limu, da izražavajući veliku bol za stradalom djecom istovremeno iskažemo i ogromnu zahvalnost u ime Vlade Crne Gore svima onima koji su uradili nesebično sve što je bilo u njihovoj moći da spasu preživjele - kazala je Vućić Popović u obraćanju.

Iz Vlade su kazali da događaju je prisustvovala i potpredsjednica Bugarske Ilijana Jotova.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.