Umjesto ključeva u ruke ostao bez para i kuće?
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Umjesto ključeva u ruke ostao bez para i kuće?

Advokat Radoje Kandić podnio je podgoričkom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Podgoričanina P.B. jer je, kako je predstavljeno, prevario Aleksandra Kažića uzmajući od njega pet hiljada eura uz obećanje da će mu sagraditi montažnu kuću u Zeti, do čega nikada nije došlo.

Kandić, koji zastupa Kažića, u krivičnoj prijavi je naveo da je P.B. (počinio krivično djelo prevara, na način što je u decembru prošle godine obećao izgradnju kuće i uzeo novac, ali radovi nikada nijesu počeli. 

Portal RTCG kontaktirao je Kažića, koji nam je rekao da je sve prijavljeno policiji i da je, umjesto da dobije ključeve od nove kuće, ostao bez novca. 

"Neposredno nakon vjenčanja, moja supruga i ja počeli smo samostalan život kao podstanari. S obzirom na to da su cijene kirije enormno rasle, odlučili smo da sagradimo sopstvenu montažnu kuću. Počeli smo da pretražujemo izvođače radova po internetu i našli broj P.B.", rekao je Kažić, uz objašnjenje da je on imao i profil na društvenoj mreži Fejsbuk.

"Stupili smo u kontakt s njim i postigli dogovor da nam sagradi montažnu kuću po principu "ključ u ruke“ u vrijednosti od 20.000 eura na našem placu u naselju Botun (Zeta). On je došao sa radnikom, čije ime nam je ostalo nepoznato, na lice mjesta i zajedno su napravili nacrt kuće. Nekoliko dana kasnije, P.B i ja smo otišli kod notara da bismo napravili Ugovor o izvođenju radova u vidu postavljanja montažnog objekta. U ugovoru je naznačeno da ćemo za pomenuti posao izvođaču radova isplatiti 5.000 eura u kešu, a ostatak novca će biti isplaćen u vidu 500 kvadrata zemlje. Keš od 5.000 eura smo mu dali na ruke kod notara i zaključili ugovor 7. decembra prošle godine", naveo je Kažić. 

U ugovoru je jasno naglašeno da početak radova treba biti 15 dana od dana potpisivanja, na šta je izvođač radova pristao, kaže on. 

"Međutim, nakon isteka roka od 15 dana, radovi nijesu bili započeti. Tada smo kontaktirali sa njim i rekao nam je da je bolestan i da zbog toga nije u mogućnosti početi radove. Mi smo sačekali još sedam dana i ponovo ga pozvali. Tada nam je rekao da su novogodišnji praznici, da ih proslavlja u Mađarskoj i da će početi 15. januara. Ni taj rok nije ispoštovan, pa smo ga ponovo pozvali. Tom prilikom nam je rekao da je u Srbiji i da tamo ima nekog posla, pa će nam se javiti kada završi. Opet su dani prolazili bez ikakvih naznaka početka radova, te smo mu osim poziva počeli slati poruke na Vajberu i Vocapu. On je na poruke odgovarao da ne brinemo i da ćemo sigurno biti ispoštovani kao i svi kojima je gradio, pri čemu navodi gradnje u Kokotima, u Podgorici, Spužu, Danilovgradu, Mojkovcu i Plavu", ispričao je Kažić.

On je objasnio da su se raspitivali kod mještana na jednoj lokaciji gdje je navodno gradio i dobili su informacije da ne znaju o kome se radi i da nikada nije izgradio kuću na tom mjestu.

"Nakon toga, počeli smo da sumnjamo u sve njegove riječi, te smo pošli do njegove kuće na Zabjelu, gdje smo dobili informaciju od njegovih bivših komšija da on na pomentuoj lokaciji ne stanuje već pet godina. Tada je već bilo manje od mjesec dana da se završe radovi i posljednji put smo ga pozvali. Rekao nam je da je dao naš broj svojim radnicima, te da će nas oni zvati najkasnije u roku od tri dana da radovi počnu. Međutim, do toga nije došlo i njemu se gubi svaki trag. Blokirao nas je na svim aplikacijama i izbrisao FB profil, pa nijesmo više bili u mogućnosti stupiti s njim u kontakt", tvrdi Kažić. 

Naveo je da su nakon isteka roka angažovali advokata, koji je podnio krivičnu prijavu tužilaštvu u Podgorici a oni su podnijeli prijavu policiji.

"U iščekivanju reakcije nadležnih organa nastavili smo da živimo kao podstanari. I ovim putem pozivamo nadležne organe da stanu na put lažnim izvođačima radova, jer će u suprotnom ovakvih slučajeva biti sve više", rekao je Kažić. 

Iz policije nam je potvrđeno da su informisani o ovom slučaju, ali nijesu dali više detalja. 

Advokat Kandić potvrdio nam je i da su javnom izvršitelju predali predlog za izvršenje radi prinudne naplate od P.B. u iznosu od 5.000 eura. 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.