Safet Đapo-heroj velikog srca: Istrčao humanitarni maraton od Splita do Tivta

TRASA DUGA 300 KM

Safet Đapo-heroj velikog srca: Istrčao humanitarni maraton od Splita do Tivta

Sportista iz Tivta Safet Đapo, istrčao je humanitarni ultramaraton od Splita do Tivta, a posvetio ga je Dnevnom centru za djecu i mlade sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Safet je trčao sedam dana i sedam etapa sa ukupno 300 kilometara. 

Na gradskoj rivi Pine dočekao ga je direktor Dnevnog centra Srđan Krunić, kao i korisnici Dnevnog centra i mnogobrojni sugrađani.

"Utisci su izuzetni, nisam se nadao ovakvom dočeku i odazivu na Pinama. Puno mi je srce, kao što sam i trčao sa punim srcem za djecu iz tivatskog Dnevnog centra", kazao je Đapo za Radio Tivat.

Safet se spremao tri mjeseca za ovaj podvig, a tokom ta tri mjeseca istrčao je 1.200 kilometara.

Ultramaraton od Splita do Tivta podrazumijevao je sedam etapa, tri ultramaratona, tri maratona i jedan polumaraton.

"Zbog napornih priprema znao sam da je moje tijelo spremno. Oporavljao sam se od virusa tokom trčanja, iz kilometra u kilometar. Već u 30 kilometru sam osjetio da je moje tijelo zdravo. Poslije nije bilo nikakvih poteškoća. Trčao sam tri ultramaratona, najduži je bio 56 kilometara. Zatim sam trčao tri maratona od 42 kilometra i jedan polumaraton. Stigao sam odmoran, svjež i pun energije", iskren je Safet. 

Đapo kaže da je njegova deviza u životu da kada ode ostavi život ljepšim nego kakvog ga je zatekao.

Prema riječima direktora Dnevnog centra Krunića, novac koji će Dnevni centar dobiti nije ništa naspram herojskog čina ovog Tivćanina. 

"Safet je heroj našega grada. Ujedinio je kompletan grad ovih zadnjih nedjelju dana. To što je on uradio to je nešto što ne znam kako da objasnim i ne znam kako da izrazim zahvalnost. Svaka ti čast. Ovo što si ti napravio malo ko može da uradi. Kolika god da je konačna cifra za Dnevni centar, novac ne može da pokrije i da plati ovaj tvoj gest”, poručio mu je Krunić.

Tivćani Milan Lučić i Anđela Brkan bili su pratnja ovih sedam dana Safetu, a da doček bude još bolji pobrinuli su se Glazbeno prosvjetno društvo Tivat, KUD "Boka” Tivat, na čelu sa koordinatorom male fešte na Pinama Ivanom Lučićem.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.