Rusija tokom noći ciljala energetska postrojenja Ukrajine

Rusija tokom noći ciljala energetska postrojenja Ukrajine

Energetski objekti Ukrajine bili su meta ruskih vazdušnih napada tokom noći, saopštio je ukrajinski operater električne mreže Ukrenergo.

Navodi se da su napadi nanijeli veliku štetu proizvodnim i prenosnim ukrajinskim postrojenjima, primoravajući Kijev da zaustavi izvoz električne energije i oslanja se na uvoz.

“Tokom noći, Rusi su ponovo udarili na energetske objekte u masovnom i kombinovanom napadu“, saopštio je Ukrenergo na Telegramu.

Tvrde da su oštećene termo i hidroelektrane u centralnim i zapadnim regionima.

Ukrenergo napominje da su hitna isključenja primijenjena u jugoistočnom Dnjepropetrovskom regionu zemlje.

Takođe, ruske trupe su napale tri termoelektrane najveće ukrajinske privatne elektroprivredne kompanije DTEK, oštetivši objekte, saopštio je DTEK.

“Oprema je teško oštećena. Nakon što je napad završen, inženjeri energetike su odmah počeli da popravljaju štetu”, saopštila je kompanija na Telegramu.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.