Uhapšene tri osobe u BiH: Tvrdili da imaju saznanja o nestanku male Danke

Uhapšene tri osobe u BiH: Tvrdili da imaju saznanja o nestanku male Danke

Tri osobe iz okoline Hadžića u Kantonu Sarajevo uhapšene su zbog tvrdnji da imaju informacije o nestaloj djevočici Danki Ilić, a koji su za te podatke tražile 50.000 maraka.

“Federalna uprava policije postupajući po aktu NCB Interpol Beograd preduzela je mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje su rezultirale lišavanjem slobode tri lica na teritoriji Hadžića, Kanton Sarajevo”, potvrđeno je za N1 Sarajevo.

Istražitelji Odsjeka za sajber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice u Srbiji, odnosno koje su tražile 50.000 maraka za otkrivanje informacija.

“Maloljetna djevojčica nije pronađena na teritoriji Hadžića, a u toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode”, kazao je federalni inspektor Ervin Mušinović.

Juče se na društvenim mrežama pojavio video snimak nadzorne kamere kuće koja se nalazi u blizini mjesta gdje je u 13:45 sati nestala Danka Ilić.

Na snimku se vidi automobil koji žurno prolazi u 13:47 sati, a djevojčica je nestala nešto prije toga, odnosno u 13:45, kako je njena majka izjavila.

Izvor: N1 Sarajevo

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.