“Svaki poslanik može da glasa kako želi, poznat stav Vlade o Kosovu“
Nik Đeljošaj

Đeljošaj o glasanju Vukićević

“Svaki poslanik može da glasa kako želi, poznat stav Vlade o Kosovu“

Na pres konferenciji Vlade, potpredsjednik Nik Đeljošaj kazao je da je jasan stav Vlade kada je u pitanju odnos prema Kosovu, te da svaki poslanik može da glasa kako želi, ali da će Vlada dati svoj sud.

Politički komitet Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope (PSSE) donio je na jučerašnje sastanku u Parizu odluku da preporuči pozivanje Kosova u članstvo Savjeta Evrope. Đeljošaja su novinari pitali kako komentariše to što je poslanica Demokratske narodne partije (DNP) Maja Vukićević glasala protiv.

Stav države iznosi ministar na sjednici Komiteta ministara, a glasanje PSSE treba da potvrde ministri.

Đeljošaj je rekao da će ministri glasati i tada reći svoj stav, a da poslanici imaju slobodu da glasaju kako žele.

“Poznat je stav Vlade Crne Gore kada je u pitanju Kosovo, a daćemo svoj stav kada se bude glasalo u Savjetu ministara. Poslanički mandat je nezavistan i poslanici glasaju u ovom procesu, Crna Gora ima šest predstavnika tri stalna, tri zamjene i to ne znači da je to zvanična politika Vlade”, rekao je Đeljošaj.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.