Muratović: Bez DPS-a nema stabilne vlade

Muratović: Bez DPS-a nema stabilne vlade

Oborićemo Vladu Milojka Spajića i svaku sljedeću koja bude sastavljena na istim osnovama, poručio je Boris Muratović, član Izvršnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore, u emisiji „Kontakt“ RTV Nikšić.

Tvrdi da bez DPS-a, kao najjače političke partije, nema stabilne parlamentarne većine i stabilne Vlade.

„Imamo jasnu ideologiju i jasan program i ne odstupamo od njega u bilo kom momentu. Ko god na političkoj sceni Crne Gore želi da prihvati principe na kojima počiva rad DPS, a to je da smo državotvorna partija, da nas interesuje stabilnost javnih finansija i stabilnost u državi, da moramo pružiti sigurnu viziju građanima i evropski put i garantovati im bezbjednost, dobrodošao je da sa nama sarađuje. Naš put je jasan, a to je evropski put Crne Gore“, kazao je Muratović.

Politička situacija u Crnoj Gori je, kako smatra, nestabilna od 30. avgusta 2020. godine.

Obiježila su je trvenja i neslaganja konstituenata aktuelne parlamentarne vlasti i sve se to prenijelo i na lokalni nivo. Jedni druge optužuju za najgore koruptivne radnje. Ne postoji povezanost između tih ideologija i jasno je da je svaka takva vlada osuđena na propast. To se desilo sa Vladom Zdravka Krivokapića, zatim sa Vladom Dritana Abazovića, a desiće se i sa ovom 44. Milojka Spajića“.

Političkim oponentima, kako ističe Muratović, smeta kod Demokratske partije socijalista njena snaga.

„Njena relevantnost. Imamo 26 odsto podrške stanovništva u Crnoj Gori. To ne znači da smo bili loši ili najgori. A povjerenje u sve druge političke partije pada. U Pokretu Evropa sad. Demokrate imaju oko 10 odsto kao i NSD. DNP još manje. Bivši DF je sastavljen samo iz jednog razloga – da se slomi kičma ne DPS-u nego Crnoj Gori. Jer oni su faktor nestabilnosti i na lokalnom i na državnom nivou“, poručio je Muratović.

Intervju sa Borisom Muratovićem, članom Izvršnog odbora DPS Crne Gore i šefom Kluba odbornika Za evropski Nikšić, emitujemo od 20 sati i 30 minuta u emisiji „Kontakt“.

Izvor:RTVNK

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.