Prevrnuo se Flixbusov bus na autocesti u Njemačkoj: Najmanje 5 mrtvih, 20 povrijeđenih

Prevrnuo se Flixbusov bus na autocesti u Njemačkoj: Najmanje 5 mrtvih, 20 povrijeđenih

Najmanje pet osoba je poginulo, a mnogi su povrijeđeni u udesu autobusa na autoputu u blizini grada Lajpciga na istoku Njemačke.

Autobus Flikbus je skrenuo desno na prometnom autoputu A9 prije nego što je skrenuo na stranu. Nesreća se dogodila oko 9.45 časova.

Kako prenosi Bild, povrijeđeno je najmanje 20 ljudi, od kojih neki teže. Pet poginulih su bili putnici. Flikbus je potvrdio da su oba vozača preživjela nesreću.

Za sada nema informacija o žrtvama. Povređeni su prevezeni u bolnice.

Autoput je zatvoren u oba smera. Na lice mjesta upućeno je pet helikoptera.

Autobus je jutros u 8 sati krenuo iz Berlina za Cirih sa 53 putnika i dva vozača.

Nesreća se dogodila sat i 45 kasnije sjeverno od čvorišta u Schkeuditzu, pored zračne luke Leipzig/Halle.

„Tačne okolnosti nesreće još nijesu poznate“, rekao je Flikbas.

„Naravno, blisko sarađujemo sa lokalnim vlastima i hitnim službama na licu mjesta i učinićemo sve što je u našoj moći da brzo i u potpunosti razjasnimo uzrok nesreće“, rekli su.

Zvaničnici pokrajine Saksonije rekli su da su njihove misli sa žrtvama.

Izvor:Standard

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.