Guverner Floride zabranio maloljetnicima društvene mreže
Ilustracija (Foto: Pixabay)

Guverner Floride zabranio maloljetnicima društvene mreže

Guverner američke savezne države Floride Ron DeSantis potpisao je danas zakon sa najrestriktivnijom zabranom pristupa društvenim mrežama za maloljetnike u SAD.

Zakon koji stupa na snagu 1. januara zabranjuje maloljetnicima mlađim od 14 godina starosti da posjeduju profil na društvenim mrežama, a oni starosti između 15 i 16 godina starosti moraju imati dozvolu roditelja ili staratelja kako bi ga otvorili.

Izglasani zakon je ublažen u odnosu na onaj koji je ranije predložio DeSantis kojim bi se zabranilo svim licima ispod 16 godina starosti da uopšte posjeduju profil na nekoj društvenoj mreži, bez obzira na pristanak roditelja.

Nekolicina drugih saveznih država razmatra da donese slične zakone, ali je u avgustu u Arkanzasu federalni sudija oborio zakon kojim je zahtijevao pristanak roditelja maloljetnika za otvaranje profila na društvenim mrežama.

Izvor RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.