"Teroriristi iz Moskve pokušali da izvrše nedjela i u Francuskoj"

Francuski predsjednik Emanuel Makron izjavio je da je Rusija žrtva islamističkog napada i da je grupa koja stoji iza pucnjave kod Moskve pokušala da izvrši i nekoliko djela u Francuskoj.

"Ova grupa je, takođe, pokušala da izvrši nekoliko djela na našem tlu", rekao je Makron novinarima tokom posjete Francuskoj Gvajani.

Francuska Vlada juče je podigla upozorenje na terorizam na najviši nivo nakon pucnjave u Moskovskoj oblasti.

Prema posljednjim zvaničnim podacima, u napadu na posjetioce koncerta u dvorani "Krokus siti hol" u Krasnogorsku kod Moskve ubijeno je 137 ljudi.

Glavni i odgovorni urednik "Raše tudej" i medijske grupe "Rusija sevodnja" Margarita Simonjan izjavila je da je u napadu ubijeno 143 ljudi.

Federalna služba bezbednosti saopštila je ranije da je u blizini rusko-ukrajinske granice privedeno 11 ljudi, uključujući četvoricu terorista.

Četvorici optuženih je određen dvomjesečni pritvor, a dvojica su do sada priznala krivicu. Svi optuženi su državljani Tadžikistana.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država, ali se Moskva nije zvanično izjasnila o tim navodima zapadnih medija i obavještajnih službi.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.