Medvjedi se vozili na pedalini u obliku labuda
Foto: Woburn Safari Park

Medvjedi se vozili na pedalini u obliku labuda

„Čekajte, znate li kako se upravlja ovim?".

Ova grupa mrkih medvjeda nije gubila vrijeme, već se popela na pedalinu u obliku labuda kada se ona pojavila u njihovom staništu u Voburn safari parku u britanskom Bedfordširu.

Čuvar Tomi Babington ubacio je ovo zanimljivo plovilo sa pedalama kako bi se životinje zabavile pošto je usled obilnih padavina nastao veliki bazen vode na ovom mjestu.

„Posjetiocima je bilo jako zabavno da ih gledaju kako se penju", kaže Babington.

Najčešće stanište mrkog medvjeda su šume Sjeverne Amerike, a tamo neće često dobiti priliku da se poigraju sa plastičnim plovilom.

Ove životinje mogu biti velike i do 1,9 metara, a teške do 300 kilograma.

„Volimo da smišljamo nove načine da im damo hranu i obogatimo njihovo stanište, što stimuliše njihove nagonske metode potrage za hranom", ističe Babington.

„Bilo je mnogo kiše ove godine, pa se stvorilo malo jezero kod prilaza dijelu sa mrkim medvedima, a mi smo došli na ideju da to pretvorimo u dodatnu zanimljivost za njih.

„Grupa medvjeda je odmah bila zainteresovana za njihovog novog komšiju i nisu oklijevali da istraže pedalinu u obliku labuda", dodaje on.

Izvor na BBC na srpskom

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.