Za kilo mladog luka četiri kilograma krompira
KROMPIR/ - DAN

Za kilo mladog luka četiri kilograma krompira

Na zelenoj pijaci u TC Forum pojeftinio je krompir. Sada je za kilogram neophodno izdvojiti euro, što znači da je jeftiniji za 30 centi u odnosu na prošlu sedmicu.

Prodavci nude i kupovinu krompira od deset kilograma za devet eura. Crni luk juče je koštao od 1,20 do dva, dok je mladi cijenjen četiri eura. Krastavac je prodavan od 1,50 do 2,50, a paradajz tri eura. Za kilogram paprika, u zavisnosti od sorte, neophodno je izdvojiti 3,50 do četiri eura. Salatu prodavci nude za 2,50 eura. Ista cijena je i spanaća, dok je kilogram blitve dva eura. Mladi kupus prodavan je za 1,50, koliko košta i pori luk. Karfiol i tikvice su nuđeni za po dva eura, dok je patlidžan tri eura.

Za kilogram banana trebalo je izdvojiti 1,50, dok su jabuke od euro do 1,50 eura. Klementina je prodavana za 1,80, a pomorandže od euro do 1,50 eura. Za kilogram kivija neophodno je izdvojiti 2,50 eura. U ponudi prodavci imaju i jagode čija cijena je nešto niža nego ranije. Tako je sada za kilogram ovog voća neophodno izdvojiti 5,50 eura, dok je grožđe euro jeftinije. Kruške na pijaci koštaju tri, a ananas dva eura. Domaći limun prodavan je 80 centi, a uvozni 1,30 eura.

U zavisnosti od klase jaja se prodaju od od 15 do 25 centi.

Izvor Dan

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.