Prva dvojica osumnjičenih za napad u Moskvi izvedeni pred sud

Prva dvojica osumnjičenih za napad u Moskvi izvedeni pred sud

Prva dvojica osumnjičenih za napad na dvoranu u predgrađu Moskve, u kojoj je poginulo 137 ljudi, izvedeni su večeras pred sud u Moskvi koji treba da odluči o njihovom pritvoru.

Kako su prenijele ruske novinske agencije, ta dvojica osumnjičenih optuženi su za "terorizam" i prijeti im doživotni zatvor.

Ruske vlasti su ranije saopštile da je uhapšeno 11 osoba, među kojima su četiri napadača.

Broj poginulih u napadu terorista na dvoranu u predgrađu Moskve popeo se na 137, među kojima ima i troje djece, saopštili su ranije danas ruski istražitelji i dodali da su na licu mjesta pronašli oružje i municiju.

Odgovornost za napad je preuzela džihadistička grupa Islamska država.

Izvor: Beta

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.