Španski sud zabranio

PRITUŽBE MEDIJSKIH KOMPANIJA

Španski sud zabranio "Telegram"

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka "Telegram", nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole, prenosi Rojters.

Sud se složio da blokira upotrebu Telegrama u Španiji počev od ponedjeljka, sve dok traje istraga tih navoda.

Provajderi mobilnih usluga biće odgovorni da blokiraju Telegramove usluge, rekao je izvor iz suda.

Iz same kompanije Telegram još nije bilo komentara u vezi presude.

Telegram je četvrti najčešće korišćeni servis za razmjenu poruka u Španiji, koristilo ga je ga je skoro 19 odsto stanovništva.

Telegram je servis za slanje i razmjenu instant poruka koji je razvila kompanija Telegram Mesadžing LLP sa sjedištem u Londonu i operativnim centrima u Dubaiju.

Kompaniju je osnovao ruski preduzetnik Pavel Durov, prije toga poznat kao osnivač popularne ruske društvene mreže VKontakte.
Kompanija kaže da je 2023. imala više od 700 miliona aktivnih korisnika širom svijeta.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.