ĐELJOŠAJ O NATO BOMBARDOVANJU

ĐELJOŠAJ O NATO BOMBARDOVANJU

Svijet morao humanitarnom vojnom intervencijom da zaustavi Miloševića

Predsjednik Albanske alternative Nik Đeljošaj istakao je da je na današnji dan, prije 25 godina, civilizovani svijet morao humanitarnom vojnom intervencijom da zaustavi politiku zločina Slobodana Miloševića. Zaustavljeno je etničko čišćenje i još veći zločini.

"Intervencija je donijela mir i razvoj Balkana, a 25 godina poslije, većina balkanskih država je pristupila NATO savezu i, zajedno sa njima, čuvamo mir od zločinačkih politika. Sve države, uključujući i Republiku Kosovo, koračaju sigurno putem ka EU i sveobuhvatnom razvoju. Nažalost, i ova humanitarna intervencija, koja je sprovedena, naglašavam i podsjećam, još jedanput, kao odgovor na zločinačku politiku Slobodana Miloševića, sobom je odnijela nevine žrtve. Prilika je da se prisjetimo nevinih žrtava koje stoje kao zalog trajnom miru koji je donijela ova intervencija, kojom su zaustavljeni ratni zločinac i politika koju je personifikovao", naveo je Đeljošaj.

Dodao je da su zauvijek zahvalni parterskom NATO savezu što je tada vratio mir, ali i što i dalje čuva i što će čuvati i garantovati mir u ovom dijelu Evrope od bilo kakvih zločinačkih politika.

Izvor:RTCG

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.