Netanjahu odlučan da pošalje trupe u Rafu: Hamas se ne može pobijediti bez ulaska naših trupa
Benjamin Netanjahu, Foto: AP

”Ulazimo sa ili bez podrške SAD”

Netanjahu odlučan da pošalje trupe u Rafu: Hamas se ne može pobijediti bez ulaska naših trupa

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je danas kako je Izrael i dalje odlučan da pošalje trupe u grad Rafu na jugu Gaze, gdje je izbjeglo više od milion Palestinaca, a da će to - ako bude potrebno - učiniti i bez podrške Sjedinjenih Država, javlja Rojters.

Netanjahu je državnom sekretaru SAD Entoniju Blinkenu, koji je doputovao u posjetu Izraelu rekao kako nema načina da se pobijedi islamistički pokret Hamas bez ulaska u Rafu.

”I rekao sam mu da se nadam da ćemo to učiniti uz podršku SAD, ali ako budemo morali – učinićemo to sami”, rekao je Netanjahu.

Blinkenova posjeta Izraelu dio je intenzivnih diplomatskih napora tokom bliskoistočne turneje čiji je cilj da se postigne ”trajni i trenutni prekid vatre“ u Gazi, uz odvraćanje Izraelska od planirane ofanzive na Rafu.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.