Konatar: Mandić odbija da zakaže premijerski sat; Nikolić: Poražavajuća količina neozbiljnosti zakonodavne i izvršne vlasti

Konatar: Mandić odbija da zakaže premijerski sat; Nikolić: Poražavajuća količina neozbiljnosti zakonodavne i izvršne vlasti

Poslanici opozicije ukazali su da se kasni sa rokovima, te da se može ući u ozbiljno kršenje poslovnika.

To što nije zakazana sjednica posvećena premijerskom satu bila je tema današnjeg skupštinskog zasijedanja. Poslanici opozicije ukazali su da se kasni sa rokovima, te da se može ući u ozbiljno kršenje poslovnika.

Poslanik URA-e Miloš Konatar kaže da su na pragu kršenja poslovnika od strane predsjednika Skupštine Andrije Mandića.

“Mi opet dolazimo u situaciju da premijer odbija da dođe na premijerski sat, što je problem premijera, ali mene zabrinjava što Mandić odbija da zakaže sjednicu posvećenu premijerskom satu”, kazao je Konatar.

konatar

Ističe da se uvodi anarhija u rad parlamenta.

“Predsjednik mora zakazati sjednicu posvećenu premijerskom satu i ako to ne uradi ulazimo u kršenje poslovnika”, naveo je Konatar.

Spajić se plaši Skupštine

On tvrdi da se premijer Milojko Spajić plaši da dođe u parlament.

Potpredsjednik Skupštine Boris Pejović navodi da je već iz Vlade upućen dopis na inicijativu kolega poslanika, te očekuje da će se poslovnik ispoštovati. Tvrdi da nikakv rok nije prekršen.

Na to je Konatar kazao da ako Mandić ne zakaže sjendicu danas ona navjerovatnije neće i ne može biti održana u toku marta.

“Ako se desi da on prekrši poslovnik nemoj da nekome padne na pamet da poslanicima određuje vrijeme koliko će da pričaju”, poručio je Konatar.

Ne možemo da hapsimo ljude

Poslanik ZBCG Slaven Radunović navodi da svi poslanici treba da budu za to da se održi premijerski sat.

“Ukoliko ne bude saglasnosti na kolegijumu, poslanički klub koji bi to uradio morao bi da snosi političku odgovornost. Drugu ne može da snosi. Ne možemo da hapsimo ljude”, ističe Radunović.

On je naveo da je Mandić pokušao da pronađe zajednički termin za premijerski sat shodno obavezama, te da se zato došlo u škripac sa vremenom.

Poslanik Socijaldemokrata Boris Mugoša ističe da je na snazi nekokretnost izvršne vlasti prema Skupštini.

“Da vas zamolim da se zakaže sjednica u roku od sedam dana koji ističe danas”, naveo je Mugoša.

U što se pretvara politička scena u Crnoj Gori

Poslanik Demokratske partije socijalista Andrija Nikolić poziva rukovodstvo Skupštine da danas zakažu sjednicu posvećenu premijerskom satu jer ih za to obavezuje ono što je za poslanike ustav-poslovnik Skupštine.

andrija

“Poražavajuće je da postoji ovolika količina neozbiljnosti zakonodavne i izvršne vlasti. Zato što min ovdje komuniciramo već četvri ili peti put hoće li premijer ovdje da dođe i ispoštuje obavezu koju ima prema kontrolnoj ulozi ove vlasti. Kakvu poruku šaljemo, na šta to liči, u šta se pretvara politička scena Crne Gore”, pita Nikolić.

Poziva ih da ne čekaju odgovor od Vlade.

“Ako Vlada ne dođe u parlament time šalje jasnu poruku koliko ih interesuju građani”, kazao je Nikolić.

Za poslanika Građanskog pokreta URA Filipa Adžića od premijerskog sata urgentnije je zakazati Odbor za bezbjednost.

“Ne štitite premijera od ovog doma, ali radi se o građanima, državi, svih nas da imamo bezbjednu Crnu Goru”, kazao je Adžić.

 

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.