Ministri obišli radove u Naučno tehnološkom parku

Ministri obišli radove u Naučno tehnološkom parku

Današnja posjeta realizovana je na inicijativu Dukaja, uz prisustvo ostalih partnera koji su uključeni u realizaciju ovog projekta.

Ministar javne uprave Maraš Dukaj, ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović, ministar vanjskih poslova Filip Ivanović, kao i ministarka evropskih poslova Maida Gorčević, obišli su danas Naučno tehhnološki park, sa ciljem uvida u stepen realizacije građevinskih radova u okviru priprema za otvaranje Regionalnog centra za sajber bezbjednost i razvoj sajber kapaciteta Zapadnog Balkana (WB3C), saopšteno je iz Vlade.

Današnja posjeta realizovana je na inicijativu Dukaja, uz prisustvo ostalih partnera koji su uključeni u realizaciju ovog projekta.

Dukaj je, tom prilikom, istakao da je otvaranje Regionalnog centra za sajber bezbjednost i razvoj sajber kapaciteta Zapadnog Balkana (WB3C), prioritet koji treba što prije da se realizuje, u skladu sa zacrtanom dinamikom i dogovorima sa relevantnim međunarodnim partnerima. Ovo je tema kojoj je posvećena posebna pažnja prilikom nedavne posjete ministra Dukaja Parizu, u skladu sa podrškom koju Republika Francuska i Slovenija pružaju ovom projektu.

Anđela Jakšić Stojanović je kazala da je posebno raduje činjenica da se radovi na ovom objektu privode kraju i da će Crna Gora konačno dobiti objekat ovog tipa koji je projektovan i izgrađen u skladu sa najsavremenijim evropskim i svjetskim standardima u ovoj oblasti. U pitanju je objekat od oko 13.000 metara kvadratnih, radovi su završnoj fazi i otvaranje je planirano za kraj aprila.

,,Naučno-tehnološki park će predstavljati ključno mjesto za transfer znanja između akademske i biznis zajednice i kao takav će omogućiti podsticanje inovacione kulture i transformaciju crnogorske ekonomije ka ekonomiji zasnovanoj na znanju, što jeste jedan od ključnih prioriteta ove Vlade. Sigurni smo da ce NTP biti centralno mjesto za edukaciju, razvoj inovativnih ideja, realizaciju naučno-istrazivačkih projekata i da će kao takav donijeti brojne benefite ne samo naučnicima, istaživačima, profesorima i studentima, već i inovatorima, preduzetnicima, privrednicima i cjelokupnoj biznis zajednici“, istakla je ministarka Jakšić Stojanović.

 

Izvor:Aktuelno.me

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.