Knežević: Bolje da je Vlada postavila Aca Đukanovića za predsjednika borda IRF, nego Drecuna
MILAN KNEŽEVIĆ/ - ZA BUDUĆNOST CRNE GORE

Knežević: Bolje da je Vlada postavila Aca Đukanovića za predsjednika borda IRF, nego Drecuna

Predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević, u emisji " Načisto na TV Vijesti, kazao je da će odluka o izboru Radovića za v.d. direktora policije će pasti na bilo kom sudu.

Knežević je, govoreći o izboru Aleksandra Radovića za v.d. direktora Uprave policije, rekao da sama činjenica da postoji kriza u parlamentarnoj većini i Vladi i oročena podrška Demokrata do juna, dovoljno govori da je napravljena politička šteta.

"Napravljena je iz prostog razloga što nije ispoštovan član Zakona o unutrašnjih poslova".

Kaže da je na vrijeme upozorio premijera Milojka Spajića da se čini greška.

- Da smo bili u Vladi, jasno bismo se ogradili prema tome i od samog početka ne bismo podržali izbor suprotno zakonu - smatra Knežević, prenosi portal Vijesti.

Smatra da savez konstituenata vlasti u ovom trenutku nije osnažen. "Da li će ono što će proisteći osnažiti taj savez kroz neku rekonstrukciju i dogovore i razgovore sa konstituentima većina i Vlade, ja to ne znam". 

Kazao je da je koalicija "Za budućnost Crne Gore" prilično zabrinuta. Knežević smatra i da će odluka o izboru Radovića pasti "na bilo kom sudu".

- Mislim da će se gospodin Brđanin, šta god ko mislio o njemu, opet vratiti na mjesto direktora, upravo zbog postupka koji je na Vladi sproveden, po meni, suprotno zakonu - poručio je onb.

Kazao je da današnji izbor Predraga Burića za generalnog inspektora ANB-a, uz "nepotpuno poštovanje" Zakona o Agenciji za nacionalnu bezbjednost, govori da "tu postoje određene nedostatnosti" i da je vrlo izvjesno da će Artan Kurti "ići stazama Brđanina" kad je u pitanju povratak na funkciju.

Knežević je ocijenio da sami postupak izbora v.d. direktora policije pokazuje da nije u pitanju "rat za profesionalca" već za prevlast u bezbjednosnom sektoru.

Smatra da će sličnog scenarija biti i ako dođe do izbora za direktora ANB-a.

Knežević je rekao da Vladi treba dati šansu, ali da je isto tako i kritikuju.

Kaže da bi bolje bilo da je Vlada postavila Aca Đukanovića za predsjednika borda Investiciono-razvojnog fonda, nego Predraga Drecuna.

- On je jedna od personifikacija i metafora DPS-a, i koji je ‘96. pitao đe su pare, i ‘95. i ‘94... I onda je očigledno našao pare kad je postao izvršni direktor Prve banke. Evo mu prilika da sa institucionalnog nivoa otkrije đe su sve one pare koje je tražio devedesetih, pa ih je zaboravio kad je došao na čelo Prve banke - smatra on, prenosi portal Vijesti.

Smatra da je njegov izbor u bord IRF-a katastrofalan i skandalozan, i da je napravljena velika greška.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.