Spajić: Ograničene cijene na preko 500 proizvoda
Foto: Vlada Crne Gore

"Ne samo da se ne zaustavlja rast cijena tih proizvoda, nego se smanjuju cijene određenih proizvod"

Spajić: Ograničene cijene na preko 500 proizvoda

Premijer Milojko Spajić saopštio je nakon sjednice Vlade da su danas donijeli odluku o ograničavanju marži na preko 500 artikala.

"To znači, ne samo da se ne zaustavlja rast cijena tih proizvoda, nego se smanjuju cijene određenih proizvoda. Do danas smo govorili da ćemo zaustaviti rast cijena, a sad govorimo o smanjenju cijena. Pozdravljam i privredu koja je prihvatila jednu ovakvu mjeru", saopštio je Spajić.

Spajić je saopštio da se na ovaj način pokušava zaustaviti inflacija.

Evropa sad 2 će, kako je saopštio, biti sljedeći korak u podizanju životnog standarda Crne Gore.

"Nadamo se da tada nećemo imati uvoz inflacije, i nadamo se da ćemo ući u period kada će se NETO standard građana dodatno povećavati", istakao je Spajić.

Ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj pojasnio je da će trgovci biti u obavezi da obilježe pomenute proizvode.

"Ovo je nešto što trgovine moraju da sprovedu u djelu. Uvezali smo standard građana, drugo dali smo prednost domaćoj proizvodnji, i dogovor sa privredom bitan element, pokazali su spremnost za zajedničku saradnju", naveo je Đeljošaj.

Kazao je da će manji marketi biti oslobođeni ove odluke.

Komentari

Komentara: (0)

Novi komentar

Komentari objavljeni na portalu Kodex.me ne odražavaju stav uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja.

Zabranjeni su: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne prijetnje drugim korisnicima, autorima čanka i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za članak.

Takvi komentari će biti izbrisani čim budu primijećeni.